Julkaistu    |  Päivitetty 
Suvi Palosaari

Kalastusluvat entistä enemmän nettiin TILAAJILLE

Oriveden kalatalousalueen toiminnanjohtaja Taina Ahosola ja Kangasveden osakaskunnan puheenjohtaja Antti Suontama tähyilevät elämää Kontiolahden Pöllölammella. Lampi on humuspitoinen, josta nousee hyvin haukea, lahnaa ja särkikaloja. Suvi Palosaari Oriveden kalatalousalueen toiminnanjohtaja Taina Ahosola ja Kangasveden osakaskunnan puheenjohtaja Antti Suontama tähyilevät elämää Kontiolahden Pöllölammella. Lampi on humuspitoinen, josta nousee hyvin haukea, lahnaa ja särkikaloja.

Kolme kalaosakaskuntaa yhdistyi samaan nippuun. Pielisjoen alueella on tapahtunut monia muutoksia muun muassa lupakäytänteissä.

Jakokosken, Paiholan ja Mönnin kalavesien osakaskunnat ovat yhdistyneet ja muodostaneet uuden Kangasveden osakaskunnan. Uuden osakaskunnan puheenjohtaja Antti Suontama kertoo, että valtion toiveena on pienten osakaskuntien yhdistyminen isommiksi kokonaisuuksiksi.

Pielisjoen alueella on vuosien mittaan tapahtunut monia muitakin muutoksia kalavedenosakaskuntien toiminnassa. Vaikka Kangasveden osakaskunta onkin yhdistetty kolmesta eri osakaskunnasta, on sen hallinnassa pääosin lampia ja puroja ja vain muutamia pieniä alueita Pielisjoen alueelta.

Hae sivuilta