Julkaistu    |  Päivitetty 
Susanna Lehikoinen-Eriksson , haaste

Järjestöhaaste: Parempi Arki ry tarjoaa matalan kynnyksen kohtaamispaikan, työllistymis- ja opiskelupaikkoja, ruoka- sekä tavara-apua ja mahdollistaa vapaaehtoistoiminnan TILAAJILLE

Parempi Arki ry:n toiminnanohjaaja ja puheenjohtaja Anna-Liisa Pieviläinen kertoo, että Enon kohtaamispaikalla käy moni esimerkiksi kahvittelemassa tai lukemassa lehtiä. Haastattelupäivänä paikalla vierailijoita Joensuusta. Susanna Lehikoinen-Eriksson Parempi Arki ry:n toiminnanohjaaja ja puheenjohtaja Anna-Liisa Pieviläinen kertoo, että Enon kohtaamispaikalla käy moni esimerkiksi kahvittelemassa tai lukemassa lehtiä. Haastattelupäivänä paikalla vierailijoita Joensuusta.

Enolaisen Parempi Arki ry:n kantavana teemana on, että jokainen voi olla toiselle rohkaiseva, tukeva ja yhteiskuntaan osallistava lähimmäinen. Esimerkiksi haastava elämäntilanne voi kääntyä voitoksi, kun kohtaa samanlaisia asioita kokeneita ja näkee heidän selvinneen niistä.

– Pyrimme löytämään ihmisen arjesta vahvuuksia, jotka voisi kääntää voimavaroiksi. Tärkeintä on, että ihminen tulee huomatuksi ja kuulluksi, yhdistyksen toiminnanohjaaja ja puheenjohtaja Anna-Liisa Pieviläinen muotoilee.

Toiminta alkoi pienestä 1990-luvun loppupuolella Pieviläisen kotona. Yhdistys perustettiin Enon liittyessä Joensuuhun, kun ihmisiä kiinnosti entistä enemmän osallistua oman asuinalueensa hyvinvoinnin edistämiseen. Yhdistysmuoto on mahdollistanut myös erilaisten hankkeiden toteuttamisen.

Hae sivuilta